2011. április 7., csütörtök

Loded gun

Ugyan miről is lehetne írni? Mi foghat meg művészt? Mi adhat ihletet? Az élet –vágja rá egyből mindenki. Persze, hogy ez minden igazi ihlet alapja. Én sem ülnék most itt, és írnék, ha nem az életem kútjából meríteném a friss, hűs csillogó vizet, ami most jelen esetben az ihlet. De a víz, ami a vödrömbe került most sötét… zavaros… és nem csillapítja a szomjat még egy kicsit sem.
Az ember elveszthet sok mindent: pénzt, házat, értékeket. Ezek mind az anyagi javak… de összeteheti a két kezét ha még ott vannak a szerettei, a családja, a barátai… de mi van ha ez elvész? Pontosabbak ha ezek a szellemi kincsek elvésznek?
Ha vesztünk, becsületünk küszködve, de elfogadja a vereség keserű fullánkját. Ha okosabbak nálunk, elfogadjuk, hisz nem lehetünk minden tudás birtokában. Ha valakinek több van, mint nekünk, elfogadjuk, hisz a Jóisten mindenkivel máshogyan bőkezű.
De mi van, ha szeretünk? Ha szeretünk, ezek mind-mind semmit sem érnek. Ha szeretünk valakit, de nincs velünk azt racionális magyarázatokkal sem tudjuk elfogadtatni a szívünkkel. Hiába minden tudás, hatalom és pénz… minden mögött egy egyszerű, emberi gondolkodás áll. Nem szabad a nagyra várni, mert akkor a kicsi értékét veszti, és egyszerűen telhetetlenné válunk… az átlag nem lesz többé átlag, a drága nem lesz többé túl drága…

A víz… miből áll életünk patakjában folyó víz? Szeretetből, megbecsülésből, tiszteletből, őszinteségből, barátokból, családból, s még csupa-csupa jóból. Olyannal, ami kiszínezi az élet kifestőkönyvét… ami érdemessé tesz egy életet az igazi létre. Nem utolsósorban pedig, ami életben tart…

Lesz, hogy egyedül maradtok. Lesz, hogy rátok szakad majd a világ súlya… és olyan is lesz, hogy nagyon egyedül fogjátok magatokat érezni. Nem vagyok tökéletes, nem is leszek… sőt, talán az átlagnál nehezebb természet vagyok… de egyet megtanultam. A szeretethez nagy bátorság kell… el sem hinnénk, hogy mekkora. S ahhoz, hogy szólni merjünk, hogy rossz úton jársz, ahhoz még nagyobb kell.

M. Lightbringer és Mosolygós Szívű Lány. Tietek ez a bejegyzés… hogy tudjátok, és tapasztaljátok, hogy aki sok szeretet tud adni, legalább akkorát fog majd ütni. Jól gondoljátok meg, hogy mi mekkora áldozatot ér… mert az ember könnyen megszerezhet sok gyengéd szívet, de igaz barátokat csak fáradtságos és kemény munkával tud teremteni.

Geisterfahrer.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése