2012. március 26., hétfő

Geisterfahrer és az ő szíve


„Halkan, szótlanul lépkedett. A tavasz kék ege karjaiba ölelte őt… fáradtan mosolygott szeme a végtelen határba. Szíve az öröklétet ízlelgette, tüdejébe beszívta a friss levegőt, a rügyek integettek feléje. A természetből áradt a szerelem… minden ágacska, a kibukkanó virágocskák halkan suttogtak: „Itt vagyok, fogom a kezed, levegőm te vagy, napod az én egemen ragyog.” Mégis… habár csábít a táj, s a szív annyira nincs is egyedül, mégis hiányzik valami… mert a lelkek időn és téren kívül tudják megérinteni egymást, jelzik, ha ugyanúgy szenvednek a távolban. Két szem, egyszerre, hajnalban kinyitja pilláit, habár csak egynek kell felébrednie a kakas szava előtt.”

Az emberek többsége nem fél bizonyos szavaktól és azok súlyától. Az örökké szó teljes, végtelen és talán olyan vágyakozóan veszélyes. Nem foghatjuk meg, és nem láncolhatjuk magunkhoz… ő majd eldönti, velünk tart-e, vagy elhagyja-e az aktuális dolgot, amit a szívünkbe zártunk. Most itt ül mellettem… pimaszul vigyorog rám. Fürkészi az arcom, és vadul játszik a türelmem gitárján… tépi a húrokat, és kíváncsi meddig tud elmenni. Hol a határ? Mikor lesz vége az örökkének?
Szerelem, barátság… őket már mind tőrbe csalta… kevesen jöttek ki belőle élve. Most nagy levegőt veszek, és azt mondom: próbáljuk meg. Láttam valahol, hogy azt mondják rólam, szeretem a kihívásokat. Legyen most ez egy cél, ha már úgyis örökké csatázom a bennem élő szellemekkel… felveszem a harcot az örökléttel… vissza vigyorgom sápadt arcába, és megfogom lelkem másik kezét… lassan, andalogva indulunk el a földúton… a Nap a szemünkbe tűz, és a réten minden száradt fűszál nekünk énekel. Megyünk… sétálunk kettesben az öröklétbe…

G.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése