2013. december 5., csütörtök

"Nem az idő halad: mi változunk"


Fura most írnom. Érdekes dolgok köröznek bennem, állandó kattogásban vannak a gondolatok.
Nem kell már a fájdalmas szó… bosszantanak a szomorú, végtelen mondatok. Nem szörnyülködöm már a tükörben az idegen nőn. Nem keresem az elveszített önmagam a sötétségben. Kezdek felállni… megvetni a lábam a földön, a valóságban.
Haladok lassú, kimért, józan léptekkel. Nem hiányzik semmi a látszólagos nyugodt jelenből. Egy tiszta lapon írom már ezt a pár sort… messze a lágyan ringatózó Balaton türkiz ölelésétől, a nap forró csókjától… Ez nem életmód többé, csupán bágyadt emlék. Foszlányai elkísérnek a jelen pillanataiban, de többé nem rendelkeznek megtartó erővel. Fakók, haloványak és elveszítették éltető szépségüket…

A titkokat hordozó ember meggörnyed a fájdalmas súlyok alatt. De vannak olyan apró szépségek, amiket magunknak tartogatunk. Nem szólunk róla, csak hagyjuk, hadd élesztgesse bennünk a szerető életet, hadd áradjon szét a hétköznapokban. Mint a nyíló hóvirág, óvatosan lép ki a fehérség oltalmából, és minden erejével a nap felé fordítja fejét.

Soha egyetlen élmény sem lehet oly csekély a jelenben, hogy a múltért veszni a hagyjuk. Mindegy, hogy valami tiltott, nem elfogadott vagy fura… mindennek mi adunk értelmet. Ha valami vagy valaki képes megtartó erővé válni és kitűnni az addigi fáradt fájdalmak közül, s új fényt hozni, azt nem hagyhatjuk veszni…

Lakik bennem valaki más, aki már két éve nem tudott megszólalni. Beleburkolózott a keserű szavak forgatagába, és küzdött a szeretetért. Most látom a tükörben ezt a „régi” ént. Kezdenek visszatérni a fiatal pillanatok, amiket eddig elűzött az állandó kapcsolatokba fektetett boldogsághajszolás.
A dolgokkal, a körülményekkel csak egyet kell tenni: hagyni, hadd folyannak a saját medrükben.


Geisterfahrer.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése