2013. augusztus 21., szerda

Escape


A Semmi közepén állva, karöltve a Mindenséggel. Senkivel nem cserélnék most.
Az ember életében párszor megfordul a „várószobában”. Olyan ez, mint a vihar előtti csend. Nyomasztó, csendes, szinte végtelennek tűnik. Csak veszteglünk a nagy változások előtt, aztán hirtelen az időnek lába kél, és már vége is. Vége a gyerekkornak, vége a biztonságot adó, baráti hangulatú iskolás éveknek. Felnövünk… Ezt az igét ízlelgetni, vizsgálgatni kell… távolról indulunk felé, lassan lépkedünk az útján, a végén pedig szinte kikoptatjuk súlyos lépteinkkel. Akkor eszmélünk rá, hogy mennyire mások lettünk, mikor számba vesszük a fájdalmainkat. Nem hiszünk már a szerelemben, elveszítjük a barátainkat… csalódunk a melegséget sugárzó családmodellben.
Nehéz megválni a kellemes, szép otthontól… végtelen hálával fordul a szív a szülőhelyhez, s az emberekhez akik nevelték. De menni akar. Minden apró sejt saját, új életre vágyik… a tudat irányítani akar egy új helyen, új embereket bevonzani, s hiszi, talán ott megtalálhatja elveszett szépségeket, amikben régen hitt. 
Menni kell, menni vágyik a szív is. Erősen ragaszkodott az otthonhoz, az emberekhez, de miután a valóság csak veszteséget mutatott neki, fájdalmában elfordult mindentől. Bezárkózva, némán szorong a jelenben… aprókat pislog csak a jövőbe, egy saját élet fele… ahol majd minden más lesz, ahol a sötétség már nem követ… ahol a hamis barátok eltűnnek… s ahová majd követ a hőn szeretett másik lélek…


G.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése