2013. május 26., vasárnap

Alle anderen





A félelem úgy öli meg a lángoló, reményekkel teli szívet, mint ahogyan a tél lassú, óvatos léptekkel némítja el a természetet. Elhal az élet a gyenge levelekben, megfagy a föld, és mindent beborít a csend. A zakatoló érzelmeket felváltják a remegő könnycseppek, a racionális magyarázatok és a pillanatnyi boldogság szépsége.
Mindannyian máshogyan szeretünk. Mikor gyerekek vagyunk még hiszünk a rózsaszín ködben és a lebegésben. Aztán később, amikor már sebet ütöttek rajtunk, átalakulnak a mesebeli elképzeléseink. Ahogyan most érzek, azt valóban nehéz szavakba önteni.
Aki egy másik szívet birtokol, nem is kevés hatalom birtokosa. Felnőtt fejjel megtanuljuk, hogy óvatosan mutassuk ki az édes függőségünket. Mégis… most már akár be is vallhatom, hogy a „nélküled semmi vagyok” mondat akár igaz lehet… nem égek elolthatatlan szerelmi vágyban, nem tévedtem el az érzelmeimben, de valami óriási, gyönyörű és megismételhetetlen érzés kerített hatalmába. Mély, átlátható és erőt ad. Már keresem magam mellett, mikor elalszom, aztán szomorúan tudomásul veszem, hogy egy hét magány következik… s hogy elűzzem a hiányt, elkezdek álmodni. Mi minden lehetne belőlünk… hirtelen azon kapom magam, hogy imádkozom. Kérek hűséget, összetartást és bizalmat… sok-sok élményt, amely csak a mienk.
Végül pedig a saját falaimat kell megmásznom, és továbblépnem… ott kell hagyni az összetört szívű lányt. Ő már nincsen… de az a lány sem él, aki „szeretett” egy éven át. Átalakulunk, és a szeretetünket is átformálja az élet. Mielőtt mindenem a másiknak szentelném, még megállok egy pillanatra, és erőszakosan kényszerítem az agyamat a gondolkodásra… illetve megkeresem a másikban a hűség parányi csíráját…
Most valami új születik, egy fejezet nyílt meg. Az idő és a korosztály fényében sokféle verziója lehet a történetünknek…

G.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése