2013. május 6., hétfő

100 nap




Számok, dátumok… közös emlékeket kötünk napokhoz, órákhoz, hogy majd boldogan ünnepelhessük, ha hetek, hónapok telnek el. A szív bizonyos érzelmi gyengeség miatt kapaszkodik ezekbe… elhiszi, hogy van értelme számolgatni, hogy egy év múlva lesz mire büszkének lenni.
Nem akarom, hogy meghaljon bennem a romantika, a naiv szerelem lángocskája. De felnőtten nem lehet már csak úgy szeretni… ott az a sok védőfal, kétely, félelem és gyanakodás… ezekkel kell megharcolni nap mint nap… ezek nem hagynak elrepülni kicsit a felszíntől.

100 nap az újdonságban, a nagyok világában. Új személyiség, szilárdabb hozzáállás, és jóval kevesebb könnycsepp. Harc ez, összeszorított foggal. Miért? Nagyon egyszerű a válasz. Nem hinni a szerelemben, de közben mégis megélni belülről. Küzdeni ellene, amikor a napnál is világosabban ragyogja be az életet. Mindez mire fel? A félelem miatt, és a férfias dacos némaság miatt. „Én sem mondom, hogy szeretlek, ha te sem mondod”… nem olyan könnyű kimondani, mert ha ismét ez határoz meg mindent, csalódás lesz a vége, így meg egy állandó küzdelem.
Mert mi is ez? Szeretet, törődés, pillantás az óriási, mosolygó szemekbe… erő, ami életben tart és a legjobbra ösztönöz… a kudarcot is elfújja messzire, és néha, mikor éppen csendben van az önbizalom, akkor halovány jövőkép is…

G.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése