2013. február 26., kedd

Idegen érzés





Félek. Pedig nem szabadna. Amolyan felnőttes félelem ez. Nem rettegsz, csak a tapasztalatid már hangosan jeleznek, hogy a történelem megismétli önmagát.
Február végén nagyon lassan, óvatosan kezd ébredni a természet. Hiába a napsütés, a fák kopaszak. Ruhátlanul, a tél fagyos keze által állnak megfosztva a kertben. De mégsem szomorúak… látom, hogy nevetnek, ágaikkal az ég felé nyúlnak. Némán suttogják egymásnak, hogy majd milyen új, virágos jelmezt öltenek, ha megérkezik éltetőjük, a Tavasz.
Vajon az ember is ilyen? Miután összetörik a szívét, megint képes lesz szeretni, ha eljön a „Tavasz”? Nem érdekelnek már a fejezetek… nem érdekelnek a korszakok, az új vagy a régi. Nem. Nem alszom, csak élek. Nincs álomvilág, csak a puszta valóság. Elengedtem már mindent, amit a hibámnak hittem. Csak a kedvesség, jóság csontváza maradt. Érzem, hogy már nem tudok sokáig védekezni az érzés ellen… a józan ész határait nevetve dönti le és elsöpör mindent.
Szerelem…
Jár ez még nekem? Egyáltalán ez az? Nem mondjuk ki, csak érezzük? Régen kimondta valaki más nekem, de nem volt igaz… akkor most majd biztosan élni fog. Benned élni, és bennem. Akkor mikor megcsókolsz, akkor mikor fölém hajolsz, vagy elsütsz egy gonosz viccet. Mikor mögötted ülök, s csak egyszerűen megyünk a motoron vagy a kocsiban, akkor visszaemlékezem arra, hogy egy darab bennem, régen, mennyire nagyon akarta ezt megélni. Csak egyszerűen a pillanatban létezni… átadni magad az álmaidnak. Ezek olyan helyzetek, amiket még egész fiatalon képzelsz el, mikor még a valóság nehéz és lázadni könnyebb. Teremtesz egy világot, amiben ott vagy te, ott a kedvesed és boldogan autóztok, vitorláztok a tavon, és csak a szerelemnek éltek. Ugye milyen vicces… milyen gyerekes… de ezek bennünk élnek, ezek mentenek meg minket attól, hogy csak robotolással és fájdalommal teljenek el a napok…

Csak a reményemet fejezhetem ki. Megvallanom az érzéseimet még nem szabad… majd írok arról is, ha egyszer bebizonyítja nekem, hogy amiben hiszek az tényleg létezik, és amit mondd az is igaz…

Geisterfahrer.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése