2013. január 13., vasárnap

Érezelemhalmaz

-->
„Sírt a zongora a dal alatt, ő pedig emlékezett. Elébe tódult annak a képe, akiért élt… akiért mosolygott, s aki elfoglalta az egész szívét és eszét.
Mosolyra húzta a száját a keserédes emlékek kavalkádjában. Látta magát gyermeki arccal és szerető szívvel és látta Őt is. Nyugodt, smaragzöld szeme kedvesen nézett rá, lágyvörös haja csillogott a napfényben. Vékony karjai erősen tudtak ölelni, járása lassú, megfontolt volt. Nem tudott sietni… mindig elkésett, de képtelen volt Rá haragudni.
Mindig csak várta az ablaka alatt, hogy megszólaljon a bugó, tiszta motorhang. Imádott mögötte ülni a motoron. Szorosan ölelte Őt, néha meg széttárta a kezét, és hagyta, hadd kapjon a szél a hajába. Közben pedig fejében mindig egy dallam zenélt, és kérte Istent, sohase felejtse el ezeket a pillanatokat, a vidéki táj szinte gyönyörű pusztaságát, és az ég ezerszínű arcát. Sokat mentek, a lány pedig türelmesen hallgatott. Elbűvölte őt a fiú szinte töménytelen mennyiségű álma. Bármit megtett volna, hogy segítsen neki…
Már nincsenek többé közös reggelek. Nincsen álmos ölelkezés a kicsinyke ágyon…
Nincs több szó, amely a másikat dicséri, vagy a szerelmet tartja ébren…
Ami a legjobban hiányzott, az a kedves, ritka nevetése. Még akkor is szerette ezt, ha éppen őt nevette ki. Elbűvölő volt, ahogyan a vastag, finom rózsaszín ajkak mosolyra fakadtak. Vagy amikor meglepetésszerűen valami kedves gesztust tett. Váratlan mondatok egy olyan embertől, aki ezelőtt nem volt képes ilyesmire… akarta hinni ez a lány, hogy miatta kapott szívet ez a férfi.
Imádkozott minden áldott nap, hogy szerelmének teljes legyen az élete. Kérte Istent, hogy emelje ki a szegénységből ezt a rendkívülinek hitt embert… kérte, hogy minden álma megvalósulhasson és a világ legboldogabb embere lehessen…
S amikor ez a fiú elment, elképzelhetetlenül nagy űrt hagyott maga mögött és sok-sok hazugságot. Túl nagy árat kellett fizetni a szalmaláng szeretetért… ezek a szavak a meggyalázott, szilánkosra tört szívnek az elhallgatott szavai. A rabláncra vert, megkínzott érzelemhalmaz utolsó segélykiáltása…”

Kérlek Istenem, tégy a szerelmünk sírjára virágot, és engedd, hogy emlékezhessünk rá mindig…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése