2012. szeptember 3., hétfő

Búcsúzik az ezerszínű nyár...


A nyár méltósággal viseli utolsó napjait. Forrón küldi a nap a sugarait, és a felhők is a pasztell ezer árnyalatában búcsúznak…
Csak az ember makacsul szomorú… elfelejti, hogy úgyis visszatér még a nyár, sohasem búcsúzik örökre. Bennünk az él, hogy az ősz elhozza a halált, majd a téllel a teljes csendet. Félnek a hidegtől, mert ott van benne a remegés, a félelem… minden, amit nem ismer az egyszerű ember… s minden, ami közelebb viszi a démonjaihoz.

Mi a legrosszabb abban, hogy véget ért az ezerfényű nyár? Az, hogy felkerülnek a kopott, nehéz láncok a kezemre és a padhoz kötöznek. Hideg, műanyag, amely felnyög minden alkalommal, amikor rátámaszkodom. Kivetett a valóság a forró, erős karokból. Még érzem a számban a nyárvégi éjszakákat, mikor bevilágított a Hold a kicsiny ablakon… láttam a körvonalakat… cikáztak az éjben… kirajzolták a finom arcát… vékony, de izmos testét, s az egyenletes lélegzés bejárta a szobát.
Fura csak ülni és bámulni a nagyvilágba. Álarccal járni, hogy boldoggá tedd magad, hisz tudod, ha nem illeszkedsz be, csak te jársz rosszul. A társadalmi konvenciók miatt vagyunk elfogadhatóak és fogadjuk el a kiszabott csoportot, osztályt…
Nem tudom, mi vár rám. Csupán megérzéseim vannak… a jövő egyre közelebb van, és a cél oszlopa most már magasan és világítóan magaslik… tudom, hogy mit kell(ene) követnem… kisdiáknak lenni néha könnyebb, de most, hogy az ember már látja a képet magáról, amint ügyvédként, orvosként, vagy épp íróként tevékenykedik… így már könnyebb.

Csak egyetlen aprócska kérésem van, Istenem. Meghallgattál már annyiszor, s hálás is voltam oly sokszor… kérlek, halld meg imám most is! Tüntesd el az életünkből a gyűlölködést és a fájdalmat. Hozd be közénk a mosolyt és a türelmet. Ne engedd, hogy a rossz befészkelje magát ennyi jó és erős ember közé.
Vigyázz ránk, oly gyerekek vagyunk még. Vigyázz mindenkire, aki itt táncol a szívemben…

G.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése