2015. május 22., péntek

Egy kis ars poetica

Nem lehet hiteles a rólam alkotott kép, ha nem mesélek olyanról, ami igazán jó az életemben.

Három dolog képes megmenteni minket az élet poklától: a szerelem, a család és a barátok. Minden életszakaszban másra van igazán szükségünk, és a Jóisten biztosan tudja, hogy éppen mit érdemlünk meg. Talán majd egyszer ez a három harmóniában tudja átszőni az életünket… de most nem is baj, hogy nincs még meg ez a kiegyensúlyozottság, hisz még nem is tudjuk elbírni ezt a boldogságot.

Hálás vagyok. Ismét van miért hálásnak lennem, hisz van mellettem egy maroknyi ember, akik elkísérnek az úton, és egy percre sem fordulnak el, ha éppen szükségem van rájuk. Nemcsak a szerelem lehet áldás az életben, az igazi barátok jelenléte is egy különleges szeretet-erő, ami ugyanolyan óriási motivációt tud adni a harcokban.

A nőket még több érdek fűzheti egymáshoz, mint a férfiakat. Azt hiszem, most már látom, hogy a múltban miért szakadtak meg bizonyos kapcsolatok. Nem lehet csak az iskoláról, a fiúkról, vagy csak nagy panaszokról beszélgetni. Ha folyton csak ugyanaz a megszokás köt össze, egy kis űr keletkezése után szertefoszlik minden, és kényelmesebb külön utakon folytatni.

Minden egyes szavammal azt igyekszem kifejezni, hogy mennyire másképp gondolkodom, és ezáltal távol tartsak olyan embereket, akiket a múltból nem szeretnék a jelenbe áthozni.
Nem biztos, hogy mindenki érti a hullámzó bejegyzéseim vagy az egyedülállósággal vívott harcomat, ami amúgy már csak a szavak szintjén maradt meg. Ezek benyomások, érzések, amiket nem lehet folytonosnak tekinteni. Ez az egész nem egy nagy regény, inkább különálló, prózai versek, amelyek egy-egy jelenséget örökítenek meg. Végigolvastam az elmúlt félévét és nem ébredtek bennem keserű érzelmek. Örülök, hogy mindent leírtam, hogy vállaltam a harcaim és most már bármiről tudok írni. Megint. Talán most már visszakaptam a képességem, hogy éles és kritikus szememmel felszántsam a világot… ;)

G.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése