2014. április 14., hétfő

Lélekcsókok

Van, hogy úton a Mennybe megfeneklesz a Pokolban. Mikor a menedékedbe rohansz, szembecsap az összes emberi mocsok és bűn. Nyelved már véresre haraptad néma várakozásodban, és elég egy csöpp oltóanyag az igazság lángjának… feltör torkodból és megtisztítja a világot.
*
A világ legszebb kincséhez vezető út ingoványos mocsáron vezet keresztül, amelyben megbújnak a legfélelmetesebb és legerkölcstelenebb szörnyek. Vad tekintetükkel elcsábítanak, és a múlt meg nem élt szenvedélyes pillanatait villantják fel előtted… Vonatokat vonultatnak fel előtted, melyben kényelmes vérvörös posztóban tetszelgő helyet kínálnak neked…
*
Látlak elmenni. Látom szemed megfakult csillogását. Mellkasomból elfogy a levegő, megfulladok. Homályos, elcsukló hangon ismételgetem a vallomásaid. Te lehajtod a fejed, és szánakozva, szomorúan nézel rám. Azt mondod, hogy ez akkor mind igaz volt, de már nem szeretsz. Véget ért. S én majd belepusztulok a démoni képekbe, ahogyan látom, hogy más nőt csókolsz, ahogyan más nőt kérsz feleségedül. Szétfoszlik az összes jövőképem, és sorvasztó magány telepszik életemre. Végtelenek a megnyomorult szív napjai. Nélküled.
De most még hallom lépteid. Benyitsz a szobába. Szerelmesen rám mosolyogsz, és az én szívem is felmosolyog. Odabújsz mellém, kezedbe fogod meggyötört arcom. Azt mondod, szeretsz. Mindennél jobban… azt mondod örökre velem maradsz. S megváltod puszta létem.

*
Beragyogod a legnagyobb sötétséget is.
Bárcsak lehetnék a rózsaillatú levegő, melyet mindig finoman ívelt mellkasodba szívsz.
Bárcsak anyai szeretet lehetnék, hogy elkísérjen féltő gondom egész életedben.

Minden futó pillanatban egyre erősebb lesz megtépázott szívem. A remény pumpálja a vért az ereimben, ahol minden apró kis sejt csak érted él. Te vagy a Minden…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése